dijous, 6 de novembre del 2014

Mar i Cel 2014

Hola, Cotlers!

Avui he anat a veure Mar i Cel, una obra de teatre d'Àngel Guimerà, que ha estat adaptada a obra musical.
És espectacular. Us recomano molt anar-ho a veure!!
L'any 1988 van fer la primera versió en musical dirigida per Dagoll Dagom i va ser un èxit, però no tant com va triunfar l'any 2004! Ara, 10 anys després i per celebrar els Dagoll D4g0m anys, la tornen al Teatre Victòria.

La trama és, més o menys, sobre uns pirates musulmans que segresten un petit grup de cristians al seu vaixell. En una escena, la protagonista, Blanca, és ferida i el capità dels pirates, Saïd, la cura.
Quan la noia cristiana es desperta, vol matar a Saïd, ja que ell i els seus companys els han segrestat, però Idsis, el grumet, el desperta just abans de morir.
Bé, doncs que al llarg del musical (no em canso de sentir-los cantar tooota l'estona), els protagonistes s'enamoren mútuament, cosa que no és ben acceptada per la resta de pirates i el grup de cristians.
No us faré l'spoiler final ;)

Pels que ja heu vist Mar i Cel:

- Vau plorar?

- Vau cridar? (Jo sí, i molt).

- Vau enamorar-vos de Saïd (Roger Berruezo, el mateix de "Cop de Rock":)) i aquell de la camisa groga que canta al principi? (*_*)



Comenteu! :D

---


dissabte, 1 de novembre del 2014

Top 5 llibres romàntics (a petició d'una lectora) ;)

Hola, Cotlers!
Ja sabeu que us aprecio molt, i això arriba més enllà del punt en el que us dedico una entrada.
Si hagués pensat en pròximes entrades, de ben segur que els llibres d'amor no sortirien a la meva llista mental, perquè jo sóc més de la ciència ficció, l'acció, i etc, però... Aquesta està dedicada als lectors més enamoradissos!

Aquí us deixo un Top 5 de llibres romàntics!:

Lloc 5:

Allà on els arbres canten - de la Laura Gallego García.

Ens porta a l'època de princeses i cavallers, en la que la filla d'un compte, la Viana, fuig dels bàrbars després d'una conquesta i passa de ser la noia que no pot viure sense les comoditats d'un castell, a la més valenta dels rebels. En temes d'amor se li presenten casos com la traïció, però el més complicat és la seva relació amb el "noi" que coneix al Gran Bosc.

Us el recomano! :)

Lloc 4:

Lleial - Veronica Roth.

És la tercera entrega de la meravellosa trilogia Divergent, i almenys per a mi, la que conté més escenes relacionades amb l'amor: l'amor cap a la parella, l'amor cap a la família, l'amor i el valor en un mateix...

Bàsicament us heu de llegir TOTA la sèrie de llibres, perquè sense el primer i el segon, el tercer no tindria sentit. Per als més distòpics com jo, aquesta és una trilogia genial! (asdfghjklñ<4)

Lloc 3:

Caçadors d'Ombres, els Orígens - Cassandra Clare.

Com m'ho vaig passar de bé amb aquesta trilogía... I tant que m'ho vaig passar bé. Vaig riure, cridar, saltar, emocionar-me... I és que aquesta saga ho té tot!

La Tessa és una simple noia de Nova York (que no és tan simple), que va a Londres per a buscar el seu germà. Però a part d'això es troba amb nous amics, enemics i dos amors... És complicat, vaja. Us heu de llegir aquesta trilogia SÍ O SÍ. A més, també trobareu vosaltres l'amor amb en Will (o amb en Jem) <3

Lloc 2:

Delirium - Lauren Oliver.

Sincerament, no sé com s'ho va muntar la Lauren per escriure aquesta meravellosa saga. De veritat. És simplement perfecte.

Al Portland de la Lena, i bàsicament a tot arreu, l'amor és considerat una malaltia. Quan vaig llegir això em vaig quedar en pla: "Qui coi pensa que l'amor és una malaltia?!". Però el seu raonament era ben clar: L'amor ens porta a fer coses impensables. Doncs, a la Lena, igual que a totes les noies de 18 anys, li han d'injectar la cura a l'amor (¬ ¬), però li falten mesos encara, així que, bé, s'enamora inintencionadament. :$ (Més info a l'entrada de l'altre dia).

Lloc 1:

No està escrit a les estrelles (TFIOS) - John Green (dolent, fas plorar a noietes innocents).

Que sí. Jo, JO, vaig arribar a plorar amb aquesta novel·la... Em va fer patir taaant... (Em vaig enamorar taant...).

Havent parlat de malalties a l'anterior lloc: La Hazel i l'Augustus són dos adolescents que pateixen i han patit un càncer. Això els porta a viure una vida de malalts, però es coneixen per casualitat a una associació, i estan fets l'un per l'altre (*_*). Tenen un autor preferit en comú, i ja que tenen intriga pel final de la seva novel·la preferida, decideixen emprendre una aventura tot i estar malalts. Viuen una història d'amor apassionada. És un llibre impressionant! A la llibreria ja!

---